1 mayıs açıklamalar adana alibeyköy almanya altınşehir amed amerika anadolu anadolu alevi hareketi anadolu federasyonu anadolu kültür merkezi ankara antakya antalya antep anti-emperyalist cephe armutlu armutlu haber ataşehir avcılar avrupa avusturya bağcılar bahçelievler bakırköy basın emekçileri meclisi bayrampaşa belçika belgesel beşiktaş beykoz boğaziçi bulgaristan bursa cephe milisleri çağlayan çanakkale çayan çayan mahallesi çekmece çerkezköy dağevleri denizli dersim dev-genç devrimci alevi hareketi devrimci işçi hareketi dhkc dhkc gerilla direnişler diyarbakır doğançay duyurular dünya düzce elazığ emekli meclisi esenyurt eskişehir festival filistin filmler FOSEM Fransa galatasaray gazi Gebze gençlik gerilla giresun gözaltı grup yorum gülsuyu gülsuyu gülensu gündoğdu hacı ahmet Hacıahmet hacıhüsrev halk bahçesi halk cephesi halk meclisi halkın hukuk bürosu halkın mühendis mimarları hasan ferit gedik hasköy hatay hindistan hollanda Isparta idil halk tiyatrosu idil kültür merkezi ikitelli ingiltere İngiltere istanbul isveç isviçre İsviçre işçi meclisi italya izmir kadıköy kampanyalar kamu emekçileri cephesi karadeniz kartal kazova kazova bülten kınık kıraç kocaeli kore kurslar kuruçeşme küba küçükçekmece kültür sanat kütahya lubnan malatya maltepe Maraş mardin Mektuplarımızla Tecriti Kıralım mersin muğla Muharrem Karataş munzur nurtepe okmeydanı ortaköy ömürtepe örnektepe piknik Polonya radyo röportajlar sakarya samsun sanat meclisi sarıgazi sesli okuma Sevgi Erdoğan Vefa Evi siirt silivri silvan sinop spor suriye sümerler şiir şiirler şişli taksim tavır dergisi TAYAD tekirdağ tiyatro Tokat trabzon tuzla türkiye UTMP videolar wan yalova yenibosna yeşilkent yunanistan yürüyüş dergisi Zürich

Boran Kültür Merkezi: İsviçre-Basel’deki Halk Festivali'mize 2 Bin Kişi Katıldı

İsviçre'nin Basel kentinde Boran Kültür Merkezi olarak organize ettiğimiz Halk Festivali, 21 Eylül'de Kaserna alanında gerçekleşti.

Festivalimize gün boyu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Halkın değerlerinin değil, kapitalist tüketim kültürünün ve alkolun egemenliğindeki festivallere alternatif olarak düzenlediğimiz Halk Festivali, alkolsüz festivallerin de olabileceğini kanıtlamış oldu.

Boran Kültür Merkezi olarak festivalimize EMEK VEREN tüm üyelerimize ve dostlarımıza VE KATILARAK BU ALTERNATİFİ SAHİPLENEN tüm halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Festivalimiz için uzun bir çalışma dönemi geçirdik. Festivalin afişlerinin, videolarının hazırlanmasından afişlerin asılmasına, bildirilerin dağıtılmasına, dayanışma biletlerinin satılmasına ve alanda festival için gerekli tüm malzemelerin temin edilmesine, yemek ve diğer standlar için halkımızın katkısını sağlama çalışmalarına kadar her konuda yoğun bir emek harcandı.

Üyelerimiz, dostlarımız, arkadaşlarımız, bir günde 15 bin bildiri dağıtacak bir emekçilikle çalıştılar.

20 Eylül gecesine gelindiğinde çalışmalarımız artık finale ulaşmış, alanımız büyük ölçüde hazır hale gelmişti. 

***

21 Eylül sabahı son hazırlıklarımızı da yaparak saat 11.00'de misafirlerimize hoş geldin demeye başladık.

Gece 23.00'e kadar alana halkımız gelmeye devam etti.

Giriş çıkışlarla birlikte festival alanımızı yaklaşık 2 bin kişi ziyaret etti.

Alanda misafirlerimizi "Boran Kültür Merkezi" imzalı Almanca ve Türkçe "HOŞGELDİNİZ" bildirilerimizle karşıladık.

Alanda, Anadolu mutfağından çeşitli lezzetlerin yer aldığı yemek stantları, çocuklar için oyun bölümleri ve bilgilendirme stantları vardı.

Atlı karınca, şişme kale, yüz boyama gibi etkinliklerin bulunduğu çocuk alanı gün boyu çocukların ilgi alanı oldu.

Alanda bilgilendirme standı olarak Boran Kültür merkezi standı, Anti-emperyalist Cephe standı, Halkın Sineması ve 6 Şubat Depremi stantları ve Kitap standı bulunuyordu.

Stantlar, gün boyu misafirlerimiz tarafından ziyaret edildi.

Saat 17.00'de misafirlerimizin heyecanla bekledikleri konser bölümümüz başladı.

Konser bölümü sunucularımızın "Emperyalizmin bize dayattığı yoz kültüre teslim olmayıp, halkın festivaline katılan, halkın sanatçılarını dinlemeye gelen Türk, Kürt,Alman, İsviçreli halklarımıza... merhaba!" sözleriyle başladı. Sunucular, "Halkın kültürü, halkın değerleri, bizi çürümekten, yozlaşmaktan koruyacak panzehirdir." vurgusunu yaparak sanatçıları sahneye çağırmaya başladılar.

Sahneye ilk olarak Ali Taşkın, Sultan Tekin ve Fidan Gümüş'den oluşan türkü grubu çıktı.

Onları sanatçılar Vedat Gündoğdu ve Yılmaz Çelik izledi.

Yılmaz Çelik'ten sonra Boran Kültür Merkezi'niz adına iki arkadaşımız Türkçe ve Almanca olarak bir konuşma yaptılar.

Konuşmada şöyle denildi:

"Boran Kültür Merkezi olarak ilk kez bu kapsamda bir festival düzenliyoruz.

Avrupa'nın hemen her yerinde her yıl onlarca, yüzlerce festival düzenleniyor. Bizimki farklı olsun istedik. Alternatif olsun istedik. Alkolun, uyuşturucunun batağında batmadan da festivaller yapılabilir. Bunu kanıtlıyoruz. Halk Festivali bunun bir örneğidir."

Konuşmanın sonunda

"Sizleri, ırkçılığa karşı mücadeleye, yozlaşmaya karşı mücadeleye, emperyalistlerin, faşist yönetimlerin sömürü ve katliamlarına, Alçaklıklarına karşı direnmeye çağırıyoruz." denildi.

Boran Kültür Merkezi konuşmasının ardından konser Haluk Tolga İlhan ile devam etti. Haluk Tolga İlhan türküleriyle dinleyicilerin yüreklerine seslenirken, ardısıra dinleyiciler, uzun zamandır görmedikleri Burhan Berken'le hasret giderdiler. 

Saat 20,00 civarı alan en kalabalık anını yaşıyordu.

Sahnenin önü doluydu. Çocuk alanı çocukların coşku dolu sesleriyle çınlıyordu.

Sahneye son olarak Grup Yorum çıktı.

Grup Yorum ‘un türküleri akarken, 80 yaşındaki usta çınar, şairimiz Nihat Behram şiirleriyle halka seslendi.

Festivalin coşkusu halaylarla doruğa çıktı.

Konserin finaline yakın ise sahneye alandaki çocuklar çıktı. Onlarca çocuk, Çav Bella'ya eşlik ederken, Grup Yorum'la aynı sahneyi paylaşırken, geleceğe dair umutlarımızı da büyüttüler.

Alternatif olma iddiasıyla ortaya çıkan, yoğun bir emekle örgütlenen ve alandaki katılım ve coşkuyla büyüyen Basel Halk Festivali, geriye güzellikler bırakarak geç saatlerde sona erdi.

Boran Kültür Merkezi olarak tekrar bu festivale emek veren, güç veren tüm arkadaşlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyoruz.

Alandaki Boran Kültür Merkezi standına astığımız dövizlerimizde dediğimiz gibi,

- EMPERYALİST KÜLTÜRE KARŞI HALK KÜLTÜRÜMÜZLE BİZ VARIZ!

- Irkçılığa, Asimilasyona, Yabancı Düşmanlığına Karşı BİZ VARIZ!

- YOZLAŞMAYA KARŞI BİZ VARIZ!

- NATO’NUN ve EMPERYALİST TEKELLERİN LGBT ve UYUŞTURUCU DAYATMASININ KARŞISINDA BİZ VARIZ!

- Bencilliğe, Bireyciliğe Karşı Paylaşma ve Dayanışma İçin BİZ VARIZ!

- Çocuklarımızın Gençlerimizin Bugünü ve Geleceği İçin BİZ VARIZ!

 

Boran Kültür Merkezi














Etiketler: , ,
[blogger]

Author Name

Halkın Sesi TV

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.